Olej Bakuchi
olej toczony na zimno, 100% naturalny
waga: 25g
Cena jednostkowa: 72,00zł za 100g
- Dodaj recenzję:
- Kod: 108
-
Dostępność:
Jest
(13 szt.)
-
- 18,00 zł / szt.
- szt.
-
Płatność gotówką, Przelewy24
Olej bakuchi, tłoczony na zimno
Surowiec kosmetyczny
Tłoczony na zimno · 100% naturalny · Zawiera min. 10% bakuchiolu
Olej z nasion rośliny Psoralea corylifolia (bakuchi), tradycyjnie wykorzystywanej w Indiach. Olej jest tłoczony na zimno i filtrowany, bez użycia rozpuszczalników i konserwantów. Zawiera naturalnie bakuchiol, w ilości co najmniej 10%.
Przeznaczony jako składnik receptur kosmetycznych, w tym olejków i serum do twarzy, kremów, balsamów oraz produktów do pielęgnacji włosów i skóry głowy. Wprowadza się go do fazy olejowej.
Dane techniczne
INCI: Psoralea Corylifolia Seed Oil
Postać: oleista ciecz o barwie od żółtej do jasnobrązowej, zapach charakterystyczny
Zawartość bakuchiolu: min. 10%
Główne kwasy tłuszczowe: linolowy (32–68%), oleinowy (19–42%)
Temperatura zapłonu: > 280°C
Trwałość: 24 miesiące od daty produkcji
Indeks naturalności wg ISO 16128: 1
Informacje regulacyjne
Klasyfikacja CLP: produkt niesklasyfikowany jako niebezpieczny.
Alergeny zapachowe (81 pozycji wg rozporządzenia (UE) 2023/1545): 0,000%.
Nie zawiera alergenów pokarmowych. W zakładzie produkcyjnym przetwarza się m.in. orzechy, soję, gluten i sezam.
Bez GMO, wegański, nie testowany na zwierzętach do celów kosmetycznych.
Furokumaryny: olej z nasion Psoralea corylifolia może naturalnie zawierać furokumaryny (psoraleny), które mogą zwiększać wrażliwość skóry na promieniowanie UV. Dostawca nie oznacza ich zawartości. Furokumaryny podlegają ograniczeniom w rozporządzeniu (WE) nr 1223/2009, dlatego przy recepturach kosmetyków, zwłaszcza niespłukiwanych, należy to uwzględnić w ocenie bezpieczeństwa produktu.
Bezpieczeństwo pracy (BHP)
Podczas pracy stosuj rękawice ochronne i okulary ochronne.
Pracuj w dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Nie jedz, nie pij i nie pal podczas pracy z produktem.
Chroń przed źródłami ciepła, iskrzenia i otwartego ognia.
Rozlany olej tworzy śliską powierzchnię: zasyp go piaskiem lub innym obojętnym materiałem i zbierz. Nie wylewaj do kanalizacji.
W razie kontaktu z oczami płucz wodą przez co najmniej 15 minut. Po kontakcie ze skórą umyj ją wodą z mydłem.
Przechowywanie: w chłodnym, dobrze wentylowanym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu, z dala od źródeł ciepła i światła słonecznego. Przechowuj poza zasięgiem dzieci.
Surowiec kosmetyczny do dalszego przetwarzania – nie jest gotowym kosmetykiem i nie jest przeznaczony do bezpośredniego stosowania na skórę.
Dokumentacja
Karta charakterystyki
Specyfikacja techniczna
Informacje o bezpieczeństwie produktu Informacje o producencie
Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.